Google is het ‘meest gerespecteerde bedrijf’

Google is hot: in binnen- én buitenland. Een internationaal onderzoek in 32 verschillende landen wijst uit dat Google bovenaan de lijst van meest gerespecteerde bedrijven ter wereld staat. De resultaten zijn gepubliceerd door het Reputation Institute.

Sony eindigt als tweede op de lijst van 600 van ‘de meest gerespecteerde bedrijven’ ter wereld. Alleen de 28 best beoordeelde bedrijven werden in de lijst opgenomen, aldus het Reputation Institute. Na Google en Sony volgen respectievelijk The Walt Disney Company en automerk BMW.

Naast een algemeen onderzoek voerde het Institute ook een apart onderzoek uit, namelijk per regio. De resultaten van dit onderzoek zijn opvallend. In elke regio wordt een ander bedrijf meer gerespecteerd. Zo eindigde The Walt Disney Company als eerste in Azië, in Centraal Europa werd dat Sony en in Noord-Europa Google. In Noord-Amerika werd Johnson & Johnson verkozen en Nestle kwam bovenaan de lijst te staan in Centraal en Zuid-Amerika.

Reputation Institute helpt bedrijven te werken aan hun reputatie en heeft in 30 verschillende landen een hoofdkwartier en behoort tot één van de grootste organisaties die zich met dergelijke kwesties bezighoudt.

Bronmateriaal

Reputation Institute

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd