Google Goggles lost Sudoku-puzzels op

Het is vanaf vandaag mogelijk om met je iPhone of Android-telefoon Sudoku-puzzels op te lossen. Download Google Goggles in Apple’s App Store of de Android Market, open de applicatie en richt de cameralens van uw telefoon op een Sudoku-puzzel. Er wordt een foto gemaakt van de puzzel. Binnen enkele seconden verschijnt de oplossing in beeld. En ja, het is natuurlijk vals spelen.

Het experimentele Google Goggles kan overigens nog véél meer. Stel, je loopt op de Grote Markt van Brussel en ziet een groot gebouw. Richt je telefoon dan op dit gebouw en start Google Goggles op. Goggles scant het gebouw en probeert uit te zoeken wat voor gebouw het is. Hiervoor gebruikt de applicatie de laatste technieken op het gebied van beeldherkenning. Op dit moment bevat de database van Goggles miljarden foto’s om zo goed mogelijk te analyseren wat voor gebouw, object of dier er te zien is.

Daarnaast kan Goggles gebruikt worden om barcodes van producten te scannen en om zo prijzen te vergelijken. Daarnaast is het in de Verenigde Staten mogelijk om advertenties in tijdschriften te scannen. Google stuurt de gebruiker door naar de website van de adverteerder.

En gezichtsherkenning? Dat is voorlopig nog niet mogelijk met Google Goggles. Maar wellicht in de toekomst?

Bekijk hieronder een video, waar te zien is hoe iemand een Sudoku-puzzel oplost met zijn telefoon.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd