Google aangeklaagd voor gebruik Nexus

 TECHNOLOGIE  De familie van schrijver Philip K. Dick klaagt Google aan, omdat het Amerikaanse bedrijf haar nieuwste telefoon de Nexus One noemt. Een volslagen belachelijke zaak, aangezien het woord ‘Nexus’ door heel veel producten gebruikt wordt. Maar – zo zegt dochter Isa – “het gaat om het principe”.

Het woord Nexus wordt in het boek ‘Do Android’s Dream of Electric Sheep’ gebruikt. In het boek komt een groep vijandige androids voor, die worden geïdentificeerd als Nexus-6. “In mijn ogen komt de naam Nexus One van de roman van mijn vader”, vindt Isa Dick Hackett. “Ik ben geschokt dat Google de naam gebruikt zonder contact met onze familie op te nemen. Google pakt eerst en ruimt daarna pas de rotzooi op.”

Google beweert dat de naam niets te maken heeft met de roman van Dick. Een nexus is volgens het Amerikaanse bedrijf “een connectie of een reeks connecties binnen een systeem”. Daarnaast wordt de naam door andere producten gebruikt. Zo is er een NEXUS raket, de Nexus 7000 en het computerspel Nexus: The Jupiter Incident. En er zijn nog veel meer voorbeelden van het gebruik van het woord Nexus.

Google’s Nexus One werd deze week geïntroduceerd. De telefoon heeft erg veel functies en gaat de competitie aan met Apple’s iPhone.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd