Gigantisch luchtschip klaar voor lancering

De Bullet 580, een met helium gevuld luchtschip, brengt duizenden kilo’s lading op een hoogte van 750 meter boven het aardoppervlak. Het luchtschip kan gebruikt worden om zware instrumenten te transporteren naar afgelegen gebieden. “We zijn een soort vrachtwagen in de lucht”, vertelt Mike Lawson van EGreen Technologies.

In de Bullet 580 zitten een heleboel zakken met helium. Naarmate de zeppelin hoger gaat, worden de luchtzakken groter. Lawson: “Als we ergens op een harde ondergrond landen, dan gaat het luchtschip stuiteren.”

Een dunne wand van Kevlar, materiaal dat wordt gebruikt in kogelvrije vesten, beschermt de lading. Zware lading van 7.000 kilo zal niet hoger worden gebracht dan 750 meter. Lichtere lading kan zes kilometer opstijgen. Dit maakt de Bullet 580 een ideaal middel om bosbranden, vulkanische erupties en verspreiding van olievlekken in de gaten te houden.

Het luchtschip kan een snelheid bereiken van 130 kilometer per uur en hangt minimaal 48 uur in de lucht. Volgens Lawson is het mogelijk om met een zeppelin een week in de lucht te blijven. De schepen gaan voor acht miljoen per stuk over de toonbank. Het is in de toekomst ook mogelijk om een luchtschip te huren voor 300.000 tot 500.000 dollar per maand.

De Bullet 580 wordt later deze maand voor het eerst opgelaten. Komende zomer hangt de Bullet 580 boven het Kennedy Space Center.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd