Gier blijkt ongeschikt als politie-agent

De Duitse politie heeft een gier in dienst genomen om levenloze lichamen op te sporen. Maar het werkt niet zo goed als de Duitsers hadden gehoopt.

De kalkoengier – met de naam Sherlock Holmes – moest de lichamen van vermiste mensen opsporen. De gier zou over steden cirkelen en landen als hij een lichaam heeft gevonden. Een zendertje waarschuwt dan de politie en die kan het lichaam ophalen. Maar al tijdens de eerste twee maanden van Holmes’ training gaat het mis.

Geen zin
Het grootste probleem? Holmes is niet zo’n werker. Terwijl de politie wil dat het dier al vliegend de stad verkent, verplaatst Holmes zich het liefst te voet. En daarmee vormt hij eigenlijk geen meerwaarde: de politie heeft al honden in dienst die hetzelfde kunnen. Bovendien is de gier ook nog eens mensenschuw en landt hij vaker bij dode dieren dan bij overleden mensen.

WIST U DAT…

…gif de Afrikaanse gier de kop dreigt te kosten?

Werkt niet
Het leek zo’n goed idee. “Als het werkt, kan er een hoop tijd bespaard worden als we lijken zoeken, want vogels kunnen een veel groter gebied bestrijken dan honden of mensen,” legt politie-agent Rainer Herrmann uit. De kalkoengier is op papier zeer geschikt: het dier kan enorm goed ruiken. Maar als een gier geen zin heeft, dan werkt het niet, zo moeten de Duitsers concluderen.

Holmes is overigens niet de enige troef van de Duitse politie. De agenten hebben nog twee gieren in dienst genomen: Miss Marple en Columbo. Maar ook zij lijken niet gemotiveerd: het grootste deel van de tijd brengen ze vechtend met elkaar door.

Bovenstaande foto is gemaakt door Don DeBold (via Wikimedia Commons).

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd