Gezicht ontdekt op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko

gezicht

Ruimtesonde Rosetta is nog maar net bij de komeet aangekomen en heeft nu al een opmerkelijke ontdekking gedaan. Op het oppervlak van komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko is een gezicht te zien!

Het ‘gezicht’ werd opgemerkt door het Duitse Centrum voor Lucht- en Ruimtevaart. Het centrum deelde de opmerkelijke observatie direct via Twitter.

Het is niet voor het eerst dat we op andere hemellichamen dan de aarde verschijnselen zien die doen denken aan mensen. Zo is ook op de planeet Mars al een gezicht en zelfs een geknielde persoon gespot.

Natuurlijk is in het oppervlak van komeet 67P-Churyumov-Gerasimenko niet werkelijk een gezicht uitgehouwen, net als er evenmin op Mars een beeldhouwer aan de slag is gegaan om een menselijk gezicht of geknielde persoon te creëren. De opmerkelijke observaties zijn optische illusies. Deze optische illusies worden ook wel aangeduid als pareidolie. Hierbij denken mensen in een vaag of willekeurig verschijnsel iets herkenbaars te zien. Het is het resultaat van het feit dat onze hersenen sterk geneigd zijn om duiding te geven aan alles wat we zien en soms verbanden leggen die er gewoonweg niet zijn.

Bronmateriaal

"DLR" - Twitter.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd