Gesplitste Siamese tweeling viert verjaardag

 GEZONDHEID  Het is vandaag een bijzondere dag voor Trishna en Krishna. Het duo viert thuis in Melbourne (Australië) zijn derde verjaardag. Toch is het de eerste verjaardag los van elkaar. Trishna en Krishna waren tot vijf weken geleden een Siamese tweeling. Doktoren scheidden de zussen en gisteren mochten ze naar huis.

De kans dat beide meiden de operatie overleefden was 25 procent. Toch kwamen ze allebei goed uit de scheiding. Trishna en Krishna zaten met hun hoofden aan elkaar vast. Zelfs de hersenen van de meiden waren samengesmolten. Dit zorgde vijf weken geleden voor een lange en zenuwslopende operatie.

Trishna kreeg voor haar verjaardag een taart van Dora. Krishna kreeg een taart van The Wiggles, een band voor kinderen. Op dit moment is Trishna iets sterker dan Krishna, maar beiden maken het gelukkig goed.

Krishna en Trishna woonden oorspronkelijk in Bangladesh. Ze werden door Australische hulpverleners mee naar Australië genomen, omdat ze in Bangladesh geen kans zouden krijgen om te overleven.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd