Georgische vrouw (130) oudste mens ter wereld?

Om de paar maanden wordt er weer een oudste mens ter wereld gevonden. Deze keer gaat het om de vermoedelijk 130 jaar oude Antisa Chvitsjava, geboren op 8 juli 1880. Tot haar 85e werkte Antisa als thee- en maïsplukster. Dat melden de autoriteiten van de voormalige Sovjetrepubliek Georgië.

Een woordvoerder van het nationaal bevolkingsregister bevestigde de datum waarop Antisa werd geboren. Als dit klopt dan is de vrouw de oudste persoon op aarde. Onofficieel niet, want in Indonesië leeft waarschijnlijk nog een 157-jarige vrouw.

Op de verjaardag van Antisa brachten de autoriteiten een bezoek aan de vrouw in haar huisje in Satsjire, een afgelegen bergdorp. Ze lieten haar twee documenten zien uit het Sovjet-tijdperk waarop onder andere haar geboortedatum staat, zoals vastgesteld aan de hand van haar geboorteakte. De akte zelf lijkt echter te zijn zoekgeraakt.

Volgens de Gerontologische Onderzoeksgroep is de oudste mens ter wereld nog steeds de 114-jarige Eugenie Blanchard uit het Franse Saint Barthelemy. Na een grondige analyse moet de groep vaststellen of Antisa al dan niet 130 jaar oud is.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd