Geniet, maar drink met mate: nu ook in de ruimte?

Gisteren werd bekend dat de Russen een hotel in de ruimte willen bouwen. Maar wie wil er nu op vakantie naar de ruimte als daar geen fris en helder biertje wacht? Dat heeft de non-profitorganisatie Astronauts4Hire ook bedacht en daarom ontwikkelt het bedrijf een bijzonder biertje dat ook zonder zwaartekracht te nuttigen valt én lekker is.

Eén van de problemen waar astronauten in de ruimte met te maken krijgen, is hun smaakpapillen. Alles in de ruimte proeft minder. Daarom dopen veel astronauten hun flauwe voedsel in pittige sauzen om toch nog iets te proeven. Dat betekent dat een aards biertje in de ruimte niet heel erg aantrekkelijk is. Het proeft namelijk nergens naar. Astronauts4Hire heeft daarom een pittig biertje ontwikkeld.

Een tweede probleempje zijn de bubbels. Normaal gesproken stijgt het koolstofdioxide gewoon op, maar zonder zwaartekracht blijft dit in het drankje. Daar worden astronauten niet blijer van, dus krijgt het ‘ruimtebier’ flink wat minder koolstofdioxide te bevatten.

In november wordt er gestart met het testen van het bier. Dan moet blijken hoe het drankje het onder weinig of geen zwaartekracht doet.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd