Genen bepalen het beste dieet

Gewicht verliezen kan een ware crime zijn. Want waar kunt u het beste met stoppen? Vet? Koolhydraten? Suiker? Het antwoord komt uit onverwachte hoek. Een nieuwe genetische test kan u namelijk precies vertellen welk dieet u nodig heeft.

Onderzoekers bestudeerden 140 vrouwen met overgewicht en toonden aan dat een dieet dat bij de genen past er voor zorgt dat er veel gewicht verloren kan worden. “De mogelijkheid om genetische informatie te gebruiken om deze hoeveelheid gewichtsverlies – zonder farmaceutische tussenkomst kan belangrijk zijn om het grote probleem van buitensporig gewicht in onze maatschappij op te lossen,” meent onderzoeker Christopher Gardner.

De ontwikkelde genetische test kijkt naar mutaties in drie verschillende soorten genen: FABP2, PPARG en ADRB2. Volgens Interleukin – het bedrijf dat de test voor 149 dollar (109 euro) op de markt gaat brengen – heeft 39 procent van de blanke Amerikanen baat bij een dieet met weinig vet. 45 procent moet het hebben van een dieet met weinig koolhydraten en 16 procent heeft een genmutatie die ervoor zorgt dat ze zowel vet als koolhydraten moeten laten staan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd