Gelukkige relatie ver weg voor materialisten

Nieuwe onderzoek wijst erop dat materialistische stellen meer geld en spullen hebben, maar vaak ongelukkiger zijn in hun relatie.

De onderzoekers bestudeerden meer dan 1700 stellen. Alle proefpersonen waren gehuwd. De wetenschappers legden ze diverse vragen voor. Onder meer hoe belangrijk ze het vonden om veel geld en spullen te hebben. Ook werden er vragen gesteld over de relatie.

WIST U DAT?

…een lange relatie drugs minder effectief maakt?

Stellen die aangaven dat ze geld niet belangrijk vonden, bleken over het algemeen een huwelijk te hebben dat zo’n tien tot vijftien procent stabieler was dan dat van materialisten. De stellen die bestonden uit twee materialisten waren op alle vlakken het slechtste af. Zij hadden het financieel het best voor elkaar, maar maakten ook veel ruzie over geld. Stellen die bestonden uit één persoon die geld niet belangrijk vond en één materialist deden het ietsje beter.

Opvallend genoeg maakte het voor de relatie van materialisten niet uit hoeveel geld of spullen ze nu werkelijk hadden. “Hoe deze stellen hun financiën ervaren blijkt belangrijker te zijn voor de gezondheid van hun huwelijk dan hun werkelijke financiële situatie,” concludeert onderzoeker Jason Carroll.

Bronmateriaal

"Can't buy me love: Study shows materialistic couples have more money and more problems" - Eurekalert.org
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Brent Moore (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd