Geluk vindt u in Louisiana

 PSYCHOLOGIE  Geluk is zo’n troebel begrip dat de gemoederen bezig kan blijven houden. Want wie zijn gelukkig? Onderzoekers vroegen het 1,3 miljoen Amerikanen en de meest gelukkige mensen woonden in Louisiana, Hawaii en Florida. ‘Toevallig’ zijn dit ook de zonnigste staten met een flink hoge levensstandaard.

De wetenschappers van de Centers for Disease Control and Prevention concluderen dan ook dat een zonnig woongebied ons geluksgevoel goed doet. Maar ook de hoeveelheid criminaliteit, een goede luchtkwaliteit en prima scholen zijn doorslaggevend voor geluk. Het is niet toevallig dat Louisiana, Hawaii en Florida de zonnigste staten zijn en ook nog eens een prima levensstandaard bieden. Volgens de wetenschappers bewijst hun onderzoek dat geluk te meten valt, een conclusie waar onderzoekers jarenlang niets van wilden weten.

De gelukkigste staat is Louisiana, op de voet gevolgd door Hawaii, Florida, Tennessee en Arizona. Mensen zijn het minst gelukkig in New York. Volgens de onderzoekers heeft dat te maken met de hoge prijzen, verkeersopstoppingen en het vele reizen binnen de stad.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd