Geheime tunnel onder Dubai

Een 1,1 kilometer lange tunnel ligt verscholen onder één van de drukste plekken van Dubai. Slechts enkele taxichauffeurs weten van het bestaan van de tunnel af. Een woordvoerder van de Roads & Transport Authority (vergelijkbaar met Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat) heeft nooit van de tunnel gehoord.

“Misschien hebben we de tunnel een keer aangekondigd, maar ik weet er niets van af”, zegt een woordvoerder van RTA. “Het ziet er naar uit dat deze tunnel veel reistijd scheelt.” De woordvoerder wist niet wanneer de tunnel is geopend.

Momenteel zijn de vier banen van de tunnel leeg. Zo nu en dan scheurt er een taxichauffeur over het asfalt. “Ik vond de tunnel per ongeluk”, vertelt een anonieme taxichauffeur. De tunnel heeft hem de afgelopen paar weken verschillende malen gered. “Op drukke dagen kost het veel tijd om een weg door het verkeer te banen. Er is zoveel verkeer bij het Dubai winkelcentrum. Deze tunnel maakt het leven een stuk gemakkelijker.”

Nu het bestaan van de geheime tunnel is uitgelekt, zullen waarschijnlijk meer mensen gebruik maken van de ondergrondse sluiproute. Maar of het ooit zo druk wordt als boven de grond? Vast niet!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd