Ondergrondse stad gevonden in Egypte

Australische archeologen hebben een 3.600 jaar oude ondergrondse stad gevonden in Egypte. De stad maakte waarschijnlijk deel uit van Avaris, de hoofdstad van de Hyksos. De Hyksos vielen 1.700 jaar voor Christus Egypte binnen en traden wreed en gewelddadig op tegen de Egyptische bevolking.

Wetenschappers vonden de stad in het gebied Tel al-Dabaa, ten noordoosten van Caïro. Ze gebruikten een radar om het gebied in kaart te brengen en vonden toen ondergrondse structuren.

Volgens Zahi Hawass van het Supreme Council Of Antiquities, een instelling van het Egyptische Ministerie van Cultuur, laten foto’s van de ondergrondse stad verschillende structuren zien, zoals straten, gebouwen en tempels.

Daarnaast vond het Australische team een aftakking van de Nijl en twee eilanden. De aftakking van de Nijl liep door de stad heen.

De Hyksos kwamen oorspronkelijk uit Klein-Azie en regeerden Egypte in de periode van 1664 tot 1569 voor Christus. Ahmose versloeg de buitenlandse koningen en startte het nieuwe koninkrijk. Hij was de eerste farao van de 18e Dynastie, een van de bekendste dynastieën van het oude Egypte met farao’s als Amenhotep I, Thoetmosis I en natuurlijk Toetanchamon.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd