Geheime recept van Coca Cola gevonden

Wat zit er in Coca Cola? Het is één van de best bewaarde geheimen ter wereld. Het originele recept ligt in een kluis in de stad Atlanta en er zijn maar weinig mensen op de hoogte van de ingrediënten. Toch beweert het Amerikaanse radioprogramma This American Life het recept gevonden te hebben in een krant uit 1979. Broodje aap of is het verhaal waar?

De Atlanta Journal-Constitution plaatste op 18 februari 1979 een column met daarnaast een foto van een recept (grote foto). Wetenschappers zijn van mening dat de ingrediënten in de derde kolom (rechts van de vouw) het recept vormen. De ingrediënten onder de horizontale lijn maken deel uit van de mysterieuze 7x-formule. Boven de lijn zijn de overige ingrediënten te lezen.

Mengen
Toch is het zelfs met het recept nog moeilijk om Coca Cola te maken. “Er zijn slechts twee mensen die weten hoe de ingrediënten van de 7x-formule gemengd moeten worden”, laat historicus Mark Pendergrast weten.

Legende
Daarnaast is het geheime recept van Coca Cola deels een ‘urban legend’. “Iedereen met een chemisch laboratorium kan Coca Cola analyseren en zo het recept achterhalen”, vertelt Sicher, de uitgever van ‘Beverage Digest’. “Het verhaal van Coca Cola en de geheime formule is een prachtig verhaal, maar in werkelijkheid is het merk belangrijker dan de formule. Iedereen kan cola maken, maar geen enkel bedrijf heet ‘Coca Cola’.”

WIST U DAT…

…cola uw laptop weer kracht geeft?

Cocaïne
100 procent origineel zal Coca Cola overigens nooit meer worden. Vroeger zat er cocaïne in cola, omdat cocabladeren niet werden gedecocaïniseerd.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd