Wat is dit? Geen enkele wetenschapper weet het!

mysterie

Wetenschappers staan doorgaans niet zo snel met hun mond vol tanden. Maar zodra ze de foto’s van dit vreemde verschijnsel zien, wel. Student Troy Alexander vond en fotografeerde het in de bossen van Peru. Hij legde de foto’s aan tal van (zeer deskundige) wetenschappers voor, vooralsnog zonder resultaat. Niemand – en dan ook echt niemand – weet wat het is.

Alexander stuitte onlangs op het vreemde verschijnsel. Het bestaat uit allemaal paaltjes die verticaal op onder meer bomen staan en een cirkel vormen. Over de paaltjes zijn diverse horizontale lijnen getrokken, zodat de cirkelvorm doet denken aan een hekje. In het hart van de cirkel vinden we een structuur die nog het meeste doet denken aan een ontstopper: breed van onderen, eindigend in een smalle ‘stok’. De structuur is ongeveer twee centimeter breed en inmiddels op enkele bomen en zelfs op een plastic dekzeil aangetroffen.

Een close-up van het 'hekje'. Foto: Troy Alexander / Tambopata Research Center.
Een close-up van het ‘hekje’. Foto: Troy Alexander / Tambopata Research Center.

Facebook
Zodra Alexander op het verschijnsel stuitte, begon hij te fotograferen. De foto’s legde hij voor aan collega’s van het Tampobata Research Center. Maar niemand wist wat het was. Daarop besloot hij de foto’s op de Facebook-pagina van het onderzoekscentrum te zetten. “We staan versteld,” zo schrijft Alexander erbij. “Deel het alsjeblieft en laat het ons weten als jij of iemand anders ons kan vertellen wat dit is.”

Een close-up van het hart van het vreemde verschijnsel. Afbeelding: Troy Alexander / Tambopata Research Center.
Een close-up van het hart van het vreemde verschijnsel. Afbeelding: Troy Alexander / Tambopata Research Center.

Spin?
Inmiddels is de foto de hele wereld overgegaan. Zonder resultaat. Niemand weet precies wat het is. Gespeculeerd wordt er genoeg. Een veelgehoord vermoeden is dat het vreemde verschijnsel door een spin is gebouwd. In het hart zou de spin zijn eitjes leggen en het hek moet de jongen vervolgens beschermen tegen gevaar.

Foto: Troy Alexander / Tambopata Research Center.
Foto: Troy Alexander / Tambopata Research Center.

Het lijkt erop dat Alexander de mensheid aan een nieuw mysterie heeft geholpen. Of het mysterie lang standhoudt, is twijfelachtig. Wetenschappers zullen niet rusten voor ze weten wat dit vreemde verschijnsel precies is. Nog dit jaar wordt er een expeditie georganiseerd om het mysterie te ontrafelen.

Bronmateriaal

"Rainforest Expeditions Lodges" - Facebook.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Troy Alexander / Tambopata Research Center.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd