Geen hooligans meer met de Thunder Generator

Ooit voor een vuurpeloton gestaan? Waarschijnlijk niet, anders had u dit nu niet gelezen. In Israël ontwikkelen wetenschappers een bijzonder wapen. De Thunder Generator produceert schokgolven, waardoor het voelt alsof de bewuste persoon wordt neergeschoten door een vuurpeloton. Toch kan de Thunder Generator ook dodelijk zijn.

De Thunder Generator maakt gebruik van een mix van vloeibaar petroleum, gas en lucht. De brandstof wordt gebruikt om een reeks explosies te veroorzaken in de buis van de kanon. Hierdoor ontstaan zeer snelle schokgolven met een snelheid van 2.000 meter per seconde. In totaal kan de Thunder Generator 60 tot 100 schokgolven per minuut produceren.

“Het gebeurt gecontroleerd en veilig, legt Igor Fridman van het Israëlische bedrijf PDT Agro uit. Dit bedrijf ontwikkelt momenteel de Thunder Generator. “Het wapen maakt gebruik van goedkope en gezonde brandstof. Een kan petroleum van 12 kilo kost slechts 15 tot 20 euro en is genoeg voor 5.000 schokgolven. De truc is dat petroleum niet verbrandt, maar explodeert.”

Mensen die tussen de dertig en vijftig meter verwijderd zijn van de kanon voelen alsof ze voor een gewapend vuurpeleton staan. “Iemand voelt en hoort de schokgolf, maar hij wordt niet op de grond gegooid”, zegt Fridman. “De persoon kan gewoon wegrennen.”

Er zijn ook risico’s. Mensen die dichter dan tien meter bij de kanon in de buurt komen, kunnen permanente beschadigingen oplopen. De Thunder Generator is zelfs in staat om iemand te doden. Het is belangrijk dat politieagenten daar in de toekomst rekening mee houden.

Meer weten of dit bijzondere wapen? Kijk op de website van Armytec.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd