Gamepad simuleert warm en koud

Super Mario loopt door een ijzige grot, waardoor uw vingers bevriezen. Plotseling komt Mario een lavastroom tegen. Door de warmte tintelen uw vingertoppen. Toekomstmuziek? Nee hoor, wetenschappers zijn erin geslaagd om een spelbesturingsapparaat uit te rusten met koude of warme sensaties.

Aan beide kanten van de gamepad zitten thermoelektrische panelen. Deze oppervlakten worden heel snel warmer of kouder, afhankelijk van wat er in een spel gebeurt. Door koude en warme sensaties te ervaren, lijkt het alsof spelers nog meer in een spel zitten.

Overigens verbrandt u niet uw vingers met deze controller. De panelen worden slechts tien graden warmer of kouder in slechts vijf seconden. Toch is deze kleine sensatie genoeg om spellen nog realistischer te maken.

Het is niet bekend of grote fabrikanten als Nintendo, Sony en Microsoft de panelen gaan gebruiken in toekomstige controllers. Het idee is in ieder geval geniaal!

Hieronder is de controller te zien. Het vierkante blokje aan de zijkant van de controller is een thermoelektrisch paneel.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd