Gaatje in voorwiel van Curiosity (maar de rover gaat door!)

gat

Marsrover Curiosity is een echte verkenner die de gebaande paden mijdt. En dan kun je wel eens op een scherp stuk rots stuiten. Waarschijnlijk weet de rover er alles van. Recente foto’s laten namelijk zien dat er een gat in het wiel van de rover zit. Maar wees gerust: er is meer voor nodig om de ambitieuze Curiosity te stoppen!

Het gat is goed te zien op de foto hieronder, gemaakt door een camera aan boord van Curiosity. Waar het gat door veroorzaakt is? Waarschijnlijk een scherp steentje.

Foto: NASA / JPL-Caltech / Malin Space Science Systems.
Foto: NASA / JPL-Caltech / Malin Space Science Systems.

Voor wie zich afvraagt of we ons nu zorgen moeten gaan maken over Curiosity: absoluut niet doen! NASA had dergelijke schade helemaal ingecalculeerd en ligt er dus ook niet wakker van – de ruimtevaartorganisatie heeft wel andere dingen aan het hoofd – simpelweg omdat het het functioneren van Curiosity niet aantast.

Nu we ons toch op Curiosity’s onderkant aan het richten zijn, trakteren we u direct op nog een foto vanuit dit bijzondere perspectief. Geeft het geen machtig gevoel, zo’n door mensen gebouwde machine op het oppervlak van Mars, met de Martiaanse heuvels op de achtergrond?

Daar sta je dan..op Mars! Foto: NASA / JPL-Caltech / Malin Space Science Systems.
Daar sta je dan..op Mars! Foto: NASA / JPL-Caltech / Malin Space Science Systems.

Bronmateriaal

"Curiosity MAHLI (Hand Lens)" - Midnightplanets.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA / JPL-Caltech / Malin Space Science Systems.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd