Gaat jouw naam naar dwergplaneet Pluto?

  new-horizons

  Wanneer de New Horizons-ruimtesonde komende dinsdag langs Pluto vliegt, dan heeft hij een cd’tje bij zich met daarop 434.738 namen van aardbewoners. Staat jouw naam ook op dit cd’tje?

  In 2005 kon je jouw naam doorgeven aan NASA. Je maakte dan kans om deel te nemen aan de ‘eerste missie naar de laatste planeet’. Een jaar later werd Pluto gedegradeerd van planeet tot dwergplaneet. De eerste 434.738 namen plaatste de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie op een compact disk. Deze bevindt zich aan boord van de New Horizons-ruimtesonde.

  Hier zie je hoe de CD op de ruimtesonde is bevestigd.
  Hier zie je hoe de CD op de ruimtesonde is bevestigd.
  We zijn inmiddels tien jaar verder. Als je ooit je naam hebt ingevuld, dan ben je dit in de tussentijd wellicht vergeten. Ga naar deze website en typ je naam in om te achterhalen of jij dinsdag een stille getuige van de scheervlucht langs Pluto bent. Vergeet niet om het certificaat uit te printen.

  Overigens staan de namen van veel beroemdheden op de CD, zoals Britney Spears, Michael Jackson, Julia Roberts, Elon Musk en Neil Armstrong. Sommigen hebben zichzelf waarschijnlijk opgegeven, terwijl anderen toevallig op de CD staan dankzij een naamgenoot.

  Staat jouw naam op de Pluto-CD? Deel het onder dit artikel!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd