Wetenschappers van de Universiteit van Californië hebben zich verdiept in de hyperloop. In een nieuw document staan mogelijke routes, artistieke impressies en indrukwekkende cijfers.
Elon Musk introduceerde de hyperloop in 2013. De hyperloop is een supersnel passagierstransport in een luchtdrukbuis. In de tunnel is de luchtdruk zeer laag, waardoor de capsules – die op kussens van lucht reizen – een topsnelheid van 1220 kilometer per uur kunnen halen. Wanneer de buizen bedekt worden met zonnepanelen is er voldoende energie beschikbaar om de capsules kosteloos gaande te houden.
Nu lijkt dit een futuristisch plan, maar vergis je niet. Elon Musk is niet alleen een visionair; hij is ook nog een steenrijk. Hij is de man achter PayPal, SpaceX en Tesla. Musk heeft dus het juiste DNA om de hyperloop leven in te blazen. Binnenkort wordt er een testbaan gebouwd, waar bedrijven en studenten hun capsules kunnen testen. Waarschijnlijk komt deze testbaan in Texas.
In een nieuw document van wetenschappers van de Universiteit van Californië staan beelden van de hyperloop, maar ook mogelijke routes. Mogelijk worden er in eerste instantie vier Amerikaanse lijnen aangelegd, zoals het zogenoemde ‘West Coast’-netwerk (San Francisco – Los Angeles – San Diego – Phoenix – Las Vegas) en het ‘East Coast’-netwerk (Boston – New York – Philadelphia – Washington – Charlotte).
Wij hopen dat de hyperloop ook naar Europa komt. Voor 15 euro van Nederland naar Madrid, Rome of verder? Dat klinkt als muziek in de oren!