‘Freelancer gelukkiger dan loonslaaf’

   PSYCHOLOGIE  Mensen die per uur worden betaald, zijn veel langer gelukkig met hun baan dan mensen die elke maand een vast salaris overgemaakt krijgen. Vreemd genoeg is niet alleen het werk, maar ook de manier waarop de gedane arbeid verrekend wordt, doorslaggevend voor het geluksgevoel dat de werknemer er aan overhoudt.

  De onderzoekers keken naar het verband tussen het inkomen en het geluk dat de werknemer ervoer. Daarbij focusten ze op de connectie tussen geld en tijd. Al snel bleek dat de manier waarop een werknemer betaald wordt, beslissend is voor het geluk dat hij ervaart.

  Volgens de onderzoekers zijn de mensen die per uur betaald krijgen veel meer bezig met hun loon dan zij die een vast salaris krijgen. Voor freelancers is de verhouding tijd-geld veel belangrijker en deze beïnvloedt ook hun geluksgevoel. Voor hen heeft tijd een bepaalde geldwaarde. En als die tijd dan aan het eind van de maand uitbetaald wordt, geeft dat een beter gevoel dan wanneer het standaard elke maand gestort wordt.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd