Foto bewijst dat Yutu-rover nog werkt

screenshot-yutu

De Yutu-rover is ‘alive and kicking’. Dit bewijst de Chinese ruimtevaartorganisatie met nieuwe beelden gemaakt door deze rover. In maart dit jaar ondervond de Yutu-rover problemen met zijn zonnepanelen, maar deze problemen lijken nu verholpen te zijn.

Op de losse frames van de video is de Chang’e-3 lander aan de horizon te zien. Rechts is het spoor van de Yutu-rover zichtbaar.

Delven op de maan
Het is een wonder dat de rover negen maanden na de landing op de maan weer werkt. Wat er nu exact gaat gebeuren is onbekend, want de Chinese ruimtevaartorganisatie is niet zo transparant als NASA of ESA. Wel lijkt het er op dat China in de toekomst wil delven op de maan. Yutu gaat voorbereidend werk doen en probeert de geologische structuur en samenstelling van het maanoppervlak te analyseren.

Geen mislukking
Overigens was de missie tot nu toe zeker geen mislukking. China bewees in staat te zijn om een rover op de maan te zetten. En natuurlijk hebben we voor het eerst in veertig jaar weer mooie beelden van onze planeet vanaf het maanoppervlak ontvangen. En daar danken we de Chinezen voor!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd