Ford Mondeo remt automatisch voor voetgangers

  ford

  De nieuwe Ford Mondeo is uitgerust met een combinatie van radars en camera’s, waardoor de auto in staat is om zelfstandig voetgangers te ontwijken of om een noodstop te maken. Auto’s worden steeds slimmer!

  Twee radars scannen of er mensen op straat lopen. Steekt er plotseling iemand over en verwacht het systeem dat dit kan leiden tot een ongeluk? Dan gaat het alarm in de auto af. Indien een bestuurder hier niet op tijd op reageert, probeert het systeem de auto zo snel mogelijk stil te zetten.

  Dit systeem is zeer veilig voor voetgangers. Toch laat Ford weten dat dit niet betekent dat automobilisten niet meer hoeven op te letten. Het systeem werkt namelijk alleen overdag en als het onbewolkt is. Kortom, het blijft belangrijk dat automobilisten hun ogen open houden.

  Auto’s worden steeds slimmer. Zo werkt Volvo aan een auto, die zelf een parkeerplek kan vinden, zonder dat de bestuurder nog in de auto zit. Elon Musk, CEO van Tesla Motors, verwacht dat in 2020 de eerste zelfrijdende Tesla’s rondrijden.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd