Flat Earth Society weet het zeker: Mars is wél rond!

Deze discussie op Twitter móet je zien! *pakt de popcorn erbij*

Het begon allemaal met een heel onschuldige vraag van Elon Musk. Je weet wel, die miljardair die regelmatig raketten de lucht in slingert, droomt van een bemande missie naar Mars en de mensheid om wil toveren tot een multiplanetaire soort. Hij vroeg zich op Twitter hardop af: “Waarom is er geen Flat Mars Society?”

Een hartstikke goeie vraag. Want er is wél een Flat Earth Society. En wie denkt dat deze bestaat uit anderhalve man en een paardenkop, heeft het mis. Het schijnt een bloeiende organisatie te zijn met leden wereldwijd – die er allemaal van overtuigd zijn dat de aarde plat is en onlangs zelfs bijeenkwamen voor een heuse Flat Earth International Conference.

Maar…hoe dan?
Hoe kan iemand anno 2017 nog geloven dat de aarde plat is? We hebben toch talloze foto’s – gemaakt vanaf de maan, vanuit het ISS en door ruimtesondes op nog grotere afstand van de aarde – die het tegendeel bewijzen? Zeker. Maar die zijn gemaakt door omgekochte astronauten of later bewerkt door vakkundige photoshoppers bij NASA, aldus de Flat Earth Society.

Reactie
Terug naar Musk. Want die vroeg zich af waarom er geen Flat Mars Society bestaat. En daar kwam een briljant antwoord op van de Flat Earth Society (zie hieronder): “In tegenstelling tot de aarde hebben we van Mars wel gezien dat deze rond is.”

En opnieuw: maar…hoe dan? Want zijn de beelden waarop een ronde rode planeet te zien zijn dan wel betrouwbaar? De verwarring is compleet. En dat blijkt ook wel uit de hilarische woordenwisseling die ontstaat als steeds meer mensen zich in de door Musk op gang gebrachte discussie gaan mengen.

Alle hoon ten spijt: de Flat Earth Society houdt stevig vast aan de overtuiging dat de aarde plat is. Naar eigen zeggen zal de organisatie die mening pas herzien als het tegendeel bewezen is. En daarbij kijken ze niet verwachtingsvol naar ruimtevaartorganisaties of wetenschappers, maar wachten ze rustig af tot ruimtevluchten binnen het bereik van de gewone man komen en Jan Modaal vanuit een ruimtesonde met eigen ogen een blik op de aarde kan werpen. Overigens kan dat moment wel eens naderbij zijn dan je denkt. Want de overtuigde Flat Earther Mike Hughes heeft eigenhandig een raketje geknutseld waarmee hij zichzelf zeer binnenkort wil lanceren en de eerste stappen hoopt te zetten richting het bewijzen van het bestaan van een platte aarde. Klinkt als een heel veilig plan. We kunnen alleen maar hopen dat hij het na kan vertellen en het ritje de Flat Earth Society vervolgens net zo overbodig maakt als de Flat Mars Society.

Bronmateriaal

"Twitter"

Afbeelding bovenaan dit artikel: qimono / Pixabay

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd