Fantastisch kiekje: pad probeert moeilijk verteerbare vleermuis op te eten

pad

Soms zijn onze ogen groter dan onze maag. Maar we zijn niet de enigen die daar last van hebben: ook deze pad kent het probleem. Boswachter Yufani Olaya struinde door een nationaal park in Peru toen hij op de ambitieuze pad en zijn veel te grote prooi stuitte.

Het levert een prachtige foto op, omdat de vleermuis heel symmetrisch in de bek van de kikker is verdwenen. Zijn beide vleugels pasten er niet in en steken aan weerszijden van het paddenhoofd naar buiten. En het staartje van de vleermuis hangt uit de mond van de pad.

Hebbes!
Wellicht vraagt u zich af hoe de pad erin geslaagd is om een vleermuis te vangen. Nou, heel simpel, zo legt Olaya uit. De vleermuis vloog iets te dicht bij de grond en de pad greep ‘m uit de lucht.

Eind goed, al goed
Als u de foto zo ziet, kunt u zich niet voorstellen dat het goed is afgelopen voor de vleermuis. Toch kan het vleermuisje het verhaal navertellen. De pad slaagde er maar niet in om de vleugels naar binnen te werken en spuugde de vleermuis uiteindelijk uit. In eerste instantie leek de vleermuis het verblijf in de paddenbek niet overleefd te hebben, maar na enige tijd richtte de vleermuis zich langzaam op, om vervolgens weg te vliegen. Eind goed, al goed!

pad

Overigens is het niet heel ongebruikelijk dat een pad een vleermuis vangt. Het komt echter maar zelden voor dat onderzoekers er getuige van zijn én dat een vleermuis zo heel mooi symmetrisch in de bek van een pad belandt.

Bronmateriaal

"What the heck is going on in this picture?" - Perunature.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Yufani Olaya.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd