Falcon 9: klaar om te vliegen

De raket van de private firma Space Exploration Technologies (SpaceX) is klaar om te vliegen. Dit beweert het Amerikaanse bedrijf. Falcon 9 is de afgelopen weken in elkaar gezet in het Air Force Station in Florida. Binnenkort wordt de nieuwe raket gelanceerd vanaf NASA’s Kennedy Space Center.

SpaceX gaat voorraad vervoeren met de zogenaamde Dragon-capsule. De capsule wordt gelanceerd met een Falcon 9 raket. Deze raket zal later astronauten gaan lanceren. De laatste onderdelen van de eerste Falcon 9 raket arriveerden vorige week in Cape Canaveral en zijn nu aan de raket gekoppeld.

De raket is momenteel 47 meter hoog en heeft een diameter van 3,6 meter. Binnenkort zal SpaceX een laatste statische afvuurtest uitvoeren om te kijken of de raket klaar is voor de lancering. Vervolgens zal de daadwerkelijke lancering plaatsvinden. De lancering vindt na 3 maart plaats.

SpaceX krijgt 1,6 miljard dollar van NASA om twaalf vluchten naar het internationale ruimtestation uit te voeren. De eerste demonstratievluchten beginnen dit jaar.

Bronmateriaal

"Falcon 9 Ready to Fly" - Softpedia

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd