EyePhone: een mobieltje besturen met uw ogen

Wilt u ooit uw mobieltje met uw ogen bedienen? Nou, binnenkort kan dat misschien! Amerikaanse wetenschappers werken aan zogenaamde ‘EyePhone-software’, waarmee het mogelijk wordt om uw mobiele telefoon met uw ogen te besturen.

Eye-tracking software voor pc’s is niets nieuws, maar voor mobieltjes wel. Het probleem in tegenstelling tot een stationaire computer is dat een GSM – en u natuurlijk ook – steeds in beweging is, waardoor het omgevingslicht voortdurend verandert. De wetenschappers die aan dit project werken zijn nu bezig met de ontwikkeling van een algoritme dat na een training van de software de persoon in kwestie herkent. Zelfs met beweging en onder verschillende lichtsituaties.

Volgens een onderzoek is de EyePhone-technologie 76 procent accuraat bij daglicht. Wanneer een persoon loopt, is de technologie 60 procent accuraat. Maar de wetenschappers zullen pas tevreden zijn met een 100 procent in hun rapport, want alleen dat is goed genoeg voordat consumenten dergelijke software gaan gebruiken.

Een filmpje kan hier worden bekeken.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd