Extreme luchtvervuiling in Hong Kong

Nog nooit was de lucht in Hong Kong erger vervuild dan vandaag. Dit meldt het Chinese Environmental Protection Departement. De Air Pollution Index (API) haalde een recordwaarde van 453 nabij een treinstation in de Chinese stad. Veel hoger dan het vorige record van 202 in juli 2008.

In Hong Kong ligt de gemiddelde Air Pollution Index vandaag tussen de 192 en 453. De zandstorm uit Noord-China en sterke zuidelijke winden drijven de luchtvervuiling aan. “Dit is angstaanjagend”, vertelt Edwin Lau, directeur van Friends of the Earth in Hong Kong. ” Een API boven de 300 betekent een zeer vervuilde lucht.”

Mensen met hartklachten moeten bij een API boven de 100 binnen blijven. Andere inwoners van Hong Kong en toeristen worden aangeraden om bij een API van 200 of hoger binnen te blijven.

“De luchtvervuiling in Hong Kong is al slecht, maar de huidige ontwikkelingen laten zien dat we niet kunnen omgaan met extreme weersituaties”, zegt Lau.

Op 5 maart lanceerde een groep bedrijven in Hong Kong een campagne om aandacht te vragen voor luchtvervuiling. De organisatoren plaatsten advertenties in dagbladen, zoals ‘smog doodt drie mensen per dag’ en ‘de lucht in Hong Kong is drie keer viezer dan in New York’ .

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd