EU verbiedt bisfenol-A in babyflesjes

De Europese Commissie staat niet langer toe dat fabrikanten het chemische stofje bisfenol-A in babyflesjes gebruiken. Volgens de commissie heeft bisfenol-A een negatieve invloed heeft op de ontwikkeling en het immuunsysteem van jonge kinderen. Het omstreden goedje wordt gebruikt om harde plastics te maken en zit onder meer in voedsel- en drankverpakkingen.

Overheden en wetenschappers maken zich al langer zorgen over bisfenol-A. Frankrijk verbood het eerder dit jaar al. En ook de VS gebruikt het goedje beperkt: alleen flesjes die vanuit de VS geëxporteerd worden, bevatten nog bisfenol-A.

WIST U DAT…

En nu heeft de EU dus ook een standpunt ingenomen. Ergens in 2011 wordt de ban op bisfenol-A actief. Tot grote vreugde van John Dalli, Europees commissaris voor Gezondheid en consumentenbescherming. Hij wijst erop dat uit diverse onderzoeken blijkt dat er een verband is tussen bisfenol-A en de verstoorde ontwikkeling en het aangetaste immuunsysteem van kinderen.

Bisfenol-A zit letterlijk in het plastic van babyflesjes, maar wanneer er vloeistoffen in worden gegoten, lekt het goedje uit de fles. En naarmate de fles ouder en meer beschadigd raakt, wordt dat alleen maar erger.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd