Enorme robotspin biedt hulp in rampgebieden

Een voorzichtige waarschuwing: mensen met een spinnenfobie kunnen dit artikeltje misschien maar beter even overslaan.

Onderzoekers van het Fraunhofer Instituut hebben een wel heel bijzondere robot ontwikkeld. Namelijk een robot in de vorm van een spin. En de onderzoekers hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de robot zich ook echt als een spin beweegt.

Rampgebied
De robot moet in de toekomst aan het werk gaan in bijvoorbeeld rampgebieden. Met zijn acht poten kan de robot heel gemakkelijk zonder om te vallen over brokstukken klimmen.

WIST U DAT?

…de robothond ondertussen ook al klaar is voor de strijd?

Duwen en trekken
De robot beweegt zich voort doordat zijn voorpoten hem vooruit trekken en de achterpoten hem duwen. De robot strekt zijn poten doordat er vloeistof in gepompt wordt. Alle elektronica zit in de buik van de spin. Eventueel kan het dier ook nog worden uitgerust met sensoren en een camera.

De robot is gemaakt met behulp van een 3D-printer en kan goedkoop geproduceerd worden. De onderzoekers zien de robot al wel rampgebieden verkennen. Al kruipend kan de spin met zijn twintig centimeter lange poten gaan waar mensen en robots op twee poten of op wieltjes niet kunnen komen. Of dat nu echt zo’n geruststellende gedachte is?

Bronmateriaal

"Albino Robot Spider Clambers Through Dangerous Spots on 8 Legs" - Popsci.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door een medewerker van Fraunhofer.de.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd