Elon Musk gaat nu echt een raket hergebruiken

Dit najaar zal één van de raketten die SpaceX al eens gebruikt heeft en na gebruik voorzichtig op aarde heeft laten landen, een tweede keer het luchtruim kiezen.

Dat laat Musk op Twitter weten. Hij stuurt middels het sociale medium een foto de wereld in waarop vier raketten te zien zijn. Het zijn de vier raketten die SpaceX veilig op aarde heeft laten landen. En één van die raketten zal dit jaar nog opnieuw het luchtruim kiezen, stelt Musk. Waarschijnlijk in september of oktober.

Eerste trap
SpaceX schreef vorig jaar geschiedenis door de eerste trap van een raket die satellieten in een baan rond de aarde had geplaatst, weer veilig op aarde te laten landen. In de maanden die volgden herhaalde SpaceX dat trucje enkele malen en liet het bedrijf zien zo’n rakettrap zelfs op een drijvend platform in zee te kunnen laten landen.

Lastig
Het is zeker niet gemakkelijk om een rakettrap na gebruik weer veilig op aarde te laten landen. Daar weet SpaceX alles van. Diverse landingen mislukten namelijk. Toch bleef SpaceX proberen. Het bedrijf ziet namelijk heel veel in het hergebruiken van deze raketten, omdat daarmee de kosten van de ruimtevaart enorm kunnen worden teruggebracht.

Nu het herhaaldelijk gelukt is om zo’n rakettrap op aarde te laten landen, is het tijd voor de volgende stap. De heelhuids op aarde gelande rakettrappen opnieuw lanceren. En dat gaat dus dit jaar nog gebeuren!

Bronmateriaal

-

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd