Elektronische portemonnee voorkomt dat u teveel geld uitgeeft

Onderzoekers van het MIT Media Lab hebben drie hele bijzondere portemonnees ontwikkeld. Zo trilt de ene elke keer als er geld van uw rekening wordt afgeschreven. Zo wordt u weer eens herinnerd aan uw shoppende vrouw of vaste lasten. Maar het wordt nog mooier: de andere portemonnee zet uit als er veel geld op de rekening staat. En als de bodem in zicht is, krimpt de beurs weer.

Er zijn in totaal drie types portemonnees ontwikkeld. De eerste heet de Bumblebee. Deze beurs trilt bij elke transactie.

Peacock
Een tweede portemonnee heeft de naam Peacock gekregen. Dit exemplaar zet uit als er meer geld op de rekening staat. En dat is niet alleen handig voor uzelf, zo benadrukken de onderzoekers. “Uw bezit is zichtbaar en kan potentiële partners aantrekken,” zo laten de ontwikkelaars weten.

WIST U DAT…

Doel
Het derde exemplaar is de Mother Bear. Deze portemonnee is eveneens verbonden met de bankrekening en kan geprogrammeerd worden om een bepaald maandelijks doel te behalen. Stel: u wilt aan het eind van de maand 100 euro overhouden, dan gaat de portemonnee wanneer de maand vordert en het geld bijna op is, steeds moeilijker open.

Bluetooth
De portemonnees zijn volgens de onderzoekers heel stevig. Ook als u er per ongeluk op gaat zitten, werkt het systeem nog steeds. De portemonnees maken gebruik van Bluetooth en halen de financiële gegevens via een software die op een mobiele telefoon draait, binnen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het demo-filmpje dat onderzoeker John Kestner maakte:

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd