Elektrische Jaguar in 2013 de weg op

Ook de extreem rijken op aarde kunnen op korte termijn groen gaan rijden: de elektrische Jaguar komt eraan!

De wagen kan zo’n vijftig kilometer puur op elektriciteit rijden. Als het daarna op is, schakelt de Jaguar over op benzine. Maar met een CO2-uitstoot van minder dan 100 gram per kilometer is het nog een hele schone wagen.

WIST U DAT…

…er gewerkt wordt aan een manier om uw elektrische auto draadloos op te laden?

Vermogen
Met zo’n ‘groene’ auto hoeft er overigens niet ingeleverd te worden op vermogen. De auto kan 321 kilometer per uur rijden. Ook met de acceleratie zit het wel snor. Starten en binnen drie seconden rijdt u 100 kilometer per uur.

Duur
Wie zo’n snelle, maar bovenal groene auto wel ziet zitten, moet diep in de buidel tasten. De Jaguar C-X75 gaat naar schatting iets meer dan 760.000 euro kosten. En tijd om te sparen is er niet: de eerste exemplaren gaan in 2013 de weg op en er worden er slechts 250 van geproduceerd.

Hoewel zo’n schone Jaguar natuurlijk goed bedoeld is, is er ook wel wat kritiek. Zo wijzen sommige mensen erop dat de productie van zo’n dure auto geen zoden aan de dijk zet. Het zou beter zijn om te investeren in een elektrische auto die binnen het budget van ‘gewone’ mensen valt. Dat levert namelijk een grotere bijdrage aan het milieu dan een auto van zeven ton, zo luidt de redenering.

Bovenstaande foto laat zien hoe de wagen er ongeveer uit gaat zien. Foto: via Mashable.com.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd