Elektrisch vliegtuig blijft half uur in de lucht

In september 2010 maakte het eerste elektrische vliegtuig een testvlucht van zeven minuten. Gelukkig blijft de ontwikkeling niet stilstaan. Een ander elektrisch vliegtuig heeft het oude record verbroken door een half uur in de lucht te blijven.

Het Duitse bedrijf PC-Aero doet mee aan NASA’s CAFE Green Flight Challenge. Het doel: een elektrisch vliegtuig produceren dat 200 mijl (circa 320 kilometer) kan vliegen in minder dan twee uur. Daarnaast mag de vliegmachine niet meer dan de energie-equivalent van 3,78 liter brandstof per persoon verbruiken.

Nog geen winnaar
Het elektrische vliegtuig van PC-Aero is nog niet in staat om de Green Flight Challenge te winnen. Afgelopen zaterdag werd er een testvlucht uitgevoerd. De piloot kon het vliegtuig dertig minuten in de lucht houden. Tijdens de vlucht verbruikte het vliegtuig 10,8 megajoule energie, dat is ongeveer de helft van de totale capaciteit van de accu.

Video
Hieronder is te zien hoe het stille vliegtuigje opstijgt en vervolgens veilig landt. Gaat het PC-Aero lukken om het eigen record te verbreken of gaat deze eer naar een andere partij?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd