Einde in zicht voor Google Wave

Google Wave stopt ermee. Google trekt de stekker uit het vernieuwende project. Met Google Wave is het mogelijk om documenten en foto’s live te delen met anderen. Toch is de belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor de nieuwe dienst nooit erg groot geweest.

“Toen we de mogelijkheden van Wave in 2009 toonden, stonden ontwikkelaars in het publiek op. Zij juichten en zwaaiden met hun laptops”, zegt topman Urs Hölzle op het officiële weblog van Google. “Intern waren we zeer enthousiast over Google Wave, ook al wisten we niet hoe gebruikers erop zouden reageren.”

Aantal gebruikers viel tegen
Ondanks de vernieuwende functies lieten gebruikers Google Wave links liggen. “We zijn niet van plan om Wave als losstaand product te blijven ontwikkelen”, zegt Hölzle. “De site blijft zeker toch eind dit jaar bestaan. Waarschijnlijk gaan we de Wave-technologie gebruiken bij andere projecten.”

Mooie periode
Hölzle kijkt terug op een mooie tijd. “We hebben veel geleerd dankzij Wave. We zijn trots op het team achter Wave. Zij hebben de grenzen van computerwetenschap verlegd. Natuurlijk zijn wij benieuwd wat het team nu gaat ontwikkelen.”

Google Wave
Google Wave is een mix tussen een standaard e-mailinbox en een chatbox, met een hoop extra functies. Meerdere personen kunnen aan hetzelfde project werken, zoals documenten en spreadsheets. Daarnaast kunnen personen live communiceren via een chatbox. Personen zien letter voor letter wat een ander typt.

Een groot voordeel is dat Google Wave geheel in de browser te gebruiken is, en er hoeft niets te worden geïnstalleerd.

Bronmateriaal

"Update on Google Wave" - Google Blog

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd