Egyptische leeuwen aan de pil

De leeuwen in de dierentuin van de Egyptische hoofdstad Caïro zijn door toedoen van dierenartsen aan de pil gegaan. De dieren hebben zich de laatste jaren flink voortgeplant; inmiddels zitten er maar liefst 53 exemplaren in de hokken. En zelfs de dierentuin moet bekennen dat dat teveel is. En dus worden de dieren met behulp van medicijnen afgeremd.

Doordat er zoveel leeuwen zijn, kunnen de vrouwtjes en mannetjes niet langer apart worden gezet en dat vergroot het probleem natuurlijk alleen maar. De dierenartsen grijpen dan ook naar een laatste redmiddel: de pil.

Nu is er geen pil voor leeuwen en dus zit er maar één ding op: de dames gaan aan de pil die eigenlijk voor mensen bedoeld is. Elke vijftien dagen krijgen de vrouwtjes twee pillen. Dat zou ervoor moeten zorgen dat het aantal geboortes flink afneemt.

Het is een controversiële methode in een toch al controversiële dierentuin. Dierenactivisten klagen al jaren steen en been over de verzorging van de dieren in de dierentuin en zullen zich ongetwijfeld ook over deze laatste zet niet kunnen verheugen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd