Eeuwenoude stad gevonden in de Hondurese jungle

  jaguar

  Een team van archeologen heeft de Stad van de Apengod gevonden. Dit meldt National Geographic. De gevonden artefacten in de legendarische stad zijn circa duizend jaar oud. De stad bestaat uit pleinen, terpen, een piramide van aarde en meer dan vijftig stenen sculpturen.

  De stad wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd. Er worden al eeuwen verhalen verteld over deze mysterieuze stad, maar nog nooit eerder is de Witte Stad aangetroffen in Honduras. Tot nu. In 2012 verwierven wetenschappers de eerste aanwijzigingen dat de stad daadwerkelijk heeft bestaan. Op luchtopnames waren namelijk ruïnes zichtbaar.

  De Witte Stad ligt in de ongerepte Hondurese jungle.
  De Witte Stad ligt in de ongerepte Hondurese jungle.
  Offerplaats
  Hoewel er over de Maya’s veel bekend is, is er over de mensen die in de Witte Stad leefden vrijwel niets bekend. National Geographic meldt dat de archeologen slechts een week geleden terug zijn gekomen uit de jungle en nog niet eens een naam hebben voor de cultuur. Wel vermoeden de wetenschappers dat de bewoners van de Stad van de Apengod voorwerpen offerden aan Goden. Aan de voet van de piramide zijn namelijk mooie voorwerpen verstopt. “Dit is duidelijk een rituele vertoning, er is namelijk geen andere verklaring te bedenken waarom deze waardevolle objecten uit de circulatie zijn gehaald”, vertelt archeoloog Christopher Fisher.

  Geen toeristische trekpleister
  In totaal vonden de onderzoekers meer dan 52 artefacten, zoals stenen stoelen, schepen, (gedecoreerd met slangen en gieren) en het hoofd van een mythisch wezen (half mens / half jaguar). Wellicht dat dit hoofd werd gebruikt in een soort balspel. Het artefact stamt uit de periode 1000 tot 1400 na Christus. Hoewel de objecten zijn gedocumenteerd, zijn ze niet meegenomen. Om het gebied te beschermen geven de archeologen de exacte locatie niet prijs.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd