Eetbare spaceshuttle gemaakt met een 3D-printer

Wetenschappers van de Cornell universiteit zijn erin geslaagd om eetbare producten te produceren met een 3D-printer. De piepkleine spaceshuttles zijn gemaakt van Sint-Jakobsschelpen en kaas. Wie had ooit gedacht dat deze drie woorden in één zin zouden voorkomen? De grote vraag is of we in de nabije toekomst zelf een 3D-printer in huis hebben staan om eetbare producten te creëren. De kans dat dit gebeurt lijkt iedere dag groter te worden.

Onderzoekers Jeffrey Lipton en zijn collega’s kunnen al veel eetbare producten maken. “We zijn in staat om eetbare producten complexe vormen te geven. Deze vormen zijn zó complex, dat ze haast niet met de hand te maken zijn”, beweert Lipton. “Op dit moment gebruiken we materialen als chocolade, kaas, hummus, kalkoen, selderij en Sint-Jakobsschelpen om producten te creëren.”

VOEDSELPRINTER

Hoe ziet de voedselprinter van de toekomst er eigenlijk uit? Bekijk hier een interessant concept!

Het proces is eigenlijk heel simpel. Iemand tekent op de computer een 3D-model van bijvoorbeeld een spaceshuttle. Vervolgens ‘tekent’ de printer dit 3D-model laagje voor laagje, zodat er een object ontstaat. De 3D-printer gebruikt geen inkt, maar eetbare materialen. Deze komen in gepureerde of vloeibare vorm uit de printer, maar drogen snel op.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat zou u printen als u een voedselprinter tot uw beschikking had? En lijkt het u wat om een 3D-printer te kopen, waardoor u nooit meer hoeft te koken? Plaats uw mening onder dit artikel!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd