Eerste marathon voor robots in Japan

Een marathon is niet alleen iets voor mensen, maar ook voor robots. Het onderzoeksbedrijf Vstone gaat ‘s werelds eerste marathon voor robots organiseren in het land van de rijzende zon. De deelnemers moeten 422 rondjes van 100 meter afleggen. Op de grond is een rode lijn zichtbaar, zodat ook robots met een zelfbesturingssysteem mee kunnen doen aan de wedstrijd.

De marathon is vergelijkbaar met NASCAR, aangezien robots tijdens de wedstrijd gerepareerd mogen worden. En eigenlijk is dit ook wel nodig, want er zijn waarschijnlijk weinig robots die 42 kilometer kunnen afleggen zonder afgestompte tandwielen, versleten banden of kapotte motoren.

WIST U DAT…

…er een robot is die een Rubiks Kubus in 15 seconden kan oplossen?

In de onderstaande video zie je één van de deelnemers: Robovie. Robovie gebruikt een 1,3 megapixelcamera om de rode lijn te volgen. Daarnaast heeft het beestje een 1,6 GHz processor en is de robot verbonden met internet.

Oké, een robotmarathon is misschien minder leuk dan robotvoetbal of robotballet, maar dit soort initiatieven zijn wel noodzakelijk om het uithoudingsvermogen van robots te testen. Zo kunnen ingenieurs in de toekomst robots maken die nog sterker zijn.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd