Eerste Hyperloop is al een feit (maar instappen gaat nog niet)

hyperloop

Het is nog geen week geleden dat Elon Musk zijn revolutionaire ideeën over de ideale manier van passagierstransport uit de doeken deed en de Hyperloop presenteerde. En nu is zijn papieren plan al werkelijkheid geworden: de eerste Hyperloop is een feit! Een Amerikaans bedrijf heeft met behulp van een 3D-printer binnen 24 uur een prachtig model van de Hyperloop gemaakt.

“We kunnen een beeld nemen, zoals dat van de Hyperloop en dat na wat modelleren tot leven brengen,” legt ontwerper Krista Davis namens het bedrijf Whiteclouds uit. “En 3D-printers stellen ons in staat om dat met bijna elk object te doen.”

Over de Hyperloop

Vorige week presenteerde visionair en ondernemer Elon Musk zijn ideeën over passagierstransport. Hij kwam met de Hyperloop op de proppen: supersnel passagierstransport in een luchtdrukbuis. Met een snelheid van zo’n 1220 kilometer per uur kan de Hyperloop u in theorie in een half uur tijd van Los Angels naar San Francisco brengen.

Model
Toen de mensen bij Whiteclouds Elon Musk enthousiasmerend hoorden vertellen over zijn ideale transportmiddel, was het idee om er een model van te maken, snel geboren. Gelukkig doet Musk niet aan half werk. In een uitgebreid paper legde hij exact uit hoe de Hyperloop werkte en hoe deze in elkaar stak. Bij Whiteclouds gebruikten ze die info om er een prachtig schaalmodel van te maken.

Hoe deden ze het?
Op basis van de beelden die Musk van zijn Hyperloop had vrijgegeven, werden 3D-modellen gemaakt. Vervolgens werden de verschillende onderdelen laagje voor laagje geprint (zie ook het filmpje hieronder). Daarna moest de Hyperloop alleen nog in elkaar gezet worden.

De bouwers van het schaalmodel willen met deze mini-Hyperloop laten zien waartoe de 3D-printer in staat is. Een papieren idee kan dankzij de printer in een razendsnel tempo werkelijkheid worden.

Bronmateriaal

"Model of Hyperloop" - Whiteclouds.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd