Eerste contactpersoon voor buitenaards leven is een feit

  De Verenigde Naties hebben een contactpersoon aangesteld om mogelijk contact met buitenaardse wezens in goede banen te leiden. De keuze viel op de zo goed als onbekende Maleisische astrofysicus Mazlan Othman, die momenteel werkt als hoofd van het ‘bureau voor buitenaardse zaken’ van de VN. Volgens Othman is de kans op buitenaards leven “meer dan aannemelijk”.

  Othman legde onlangs in het vergadercentrum van de Royal Society uit waarom de recente ontdekking van honderden planeten rond andere sterren het vinden van buitenaards leven aannemelijker maakt dan ooit tevoren. “Verschillende instellingen spelen een grote rol in het opsporen van tekenen van buitenaards leven,” aldus Othman. “Het vergroot onze hoop om op een dag buitenaardse levensvormen te ontmoeten, hoewel we er rekening mee moeten houden dat die niet per se intelligent zijn.” Volgens Othman moet er een duidelijk plan zijn voor het geval dit moment aanbreekt. “De Verenigde Naties bieden een mechanisme dat geknipt is voor zo’n rol,” zegt ze.

  Microscopisch
  “Ze is dé persoon voor deze taak. Ze weet namelijk haar heldere visie te behouden,” zegt professor Richard Crowther van het Britse ruimtevaartcentrum en tevens een expert op het gebied van ruimtebestuur en -problematiek. “Toch denk ik dat het eerste contact met buitenaardsen eerder via radio- of lichtsignalen zal gaan, en niet in levende lijve. Bovendien ben ik van mening dat we sneller microscopisch leven zullen vinden dan intelligente wezens. Daar zullen we nog wat langer op moeten wachten, vrees ik.”

  Raarste beroep ter wereld?
  Heeft Mazlan Othman als buitenaards contactpersoon het raarste beroep ter wereld? Misschien, maar wat te denken van Keith Alexander? Deze Amerikaan is de eerste cybergeneraal ter wereld. “Wat doet u als beroep?” is een gemakkelijke vraag op verjaardagen, maar een stuk moeilijker als u in de schoenen staat van Othman of Alexander.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd