Eerste bemande testvlucht SpaceShipTwo succesvol

Virgin Galactic heeft voor het eerst twee piloten ingezet tijdens een testvlucht met de SpaceShipTwo. Het ruimteschip gaat in de toekomst toeristen vervoeren. Het bedrijf beweert dat de zes uur durende vlucht goed verliep, terwijl de bemanningsleden data verzamelden aan boord van het ruimtevaartschip.

Het vliegtuig (WhiteKnightTwo) vertrekt zoals een gewoon vliegtuig ook doet, maar dan met een ruimteschip (SpaceShipTwo) eraan vast. Zodra het vliegtuig op maximale hoogte is, worden de raketmotoren van de SpaceShipTwo gestart. Het ruimteschip kan net genoeg vaart maken om even in de ruimte te komen, maar is niet in staat om in een baan rondom de aarde te komen. Wel kan het enkele minuten in microzwaartekracht doorbrengen. Toeristen krijgen tijdens het tochtje de mogelijkheid om gewichtloosheid mee te maken.

De SS2 kan zes passagiers en twee bemanningsleden meevoeren. Hoewel het ruimteschip voor het opstijgen een vliegtuig nodig heeft, kan het wel alleen landen.

Virgin Galactic maakt onderdeel uit van het imperium van de rijke zakenman Richard Branson. Hieronder een video van de recente testvlucht.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd