Eerste beelden van Chinese rover op de maan

rover

Eergisteren heeft China met succes een lander op de maan gezet. Aan boord van de lander bevond zich een maanrover die inmiddels zijn eerste meters op de maan al gemaakt heeft. En daar kunnen wij getuige van zijn: de Chinezen legden het namelijk allemaal op filmbeeld vast.

Op de beelden is te zien hoe de maanrover de lander verlaat en voet op de maan zet. Een bijzonder moment: het is voor het eerst dat de Chinezen op de maan landen.

China lanceerde de ruimtesonde met aan boord de maanlander en -rover begin deze maand. Die lancering verliep vlekkeloos, maar de Chinezen waren zich er van bewust dat het lastigste deel van de missie nog komen moest: landen op de maan. Afgelopen zaterdag was het zover en zetten de Chinezen de lander heelhuids in maankrater Sinus Iridum neer. En niet veel later kon de maanrover dan eindelijk een kijkje buiten gaan nemen.

Het is de bedoeling dat de Chinezen tijdens deze – vooralsnog vlekkeloos verlopende – maanmissie uitgebreid onderzoek gaan doen. Zo gaan ze het maanoppervlak onderzoeken en monsters verzamelen.

Bronmateriaal

YouTube

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd