Eerst werkende hoverboard lijkt een feit

hoverboard2

Het bedrijf Hendo brengt volgend jaar het eerste hoverboard op de markt. Dit vervoersmiddel uit Back To The Future wordt daarmee realiteit. Hendo’s hoverboard is een plank, die enkele centimeters boven de grond zweeft.

Het geheim van dit hoverboard zijn vier schijfvormige zweefmotoren. Iedere zweefmotor creëert een speciaal magnetisch veld, dat tegen het bord drukt. Hierdoor zweeft het bord net boven de grond. Het lijkt een beetje op de techniek die magneetzweeftreinen gebruiken. Om dit magnetische veld op te wekken is veel energie nodig. Vandaar dat er een forse accu in dit hoverboard gaat. Maar dan nog werkt een hoverboard maar enkele minuten. Op dit moment is het dus nog geen praktisch vervoersmiddel.

De Whitebox+
Whitebox+
Naast het hoverboard komt er ook een Whitebox+. Dit is een klein, zwevend apparaatje, dat je met je iPhone of Android-telefoon kunt besturen. De Whitebox+ kan in totaal 12 tot 15 minuten zweven. Hoewel dit apparaatje zelf niet zo heel spannend is, kunnen handige Harries dit voorwerp uit elkaar halen en er zelf iets spannends van maken. Gebruik de zweefmotoren in de Whitebox+ bijvoorbeeld om een schaalmodel van de Star Trek Enterprise te laten zweven. Het kan allemaal!

Flink bedrag
Op dit moment loopt het Kickstarter-project, waar je geld kunt inleggen voor de realisatie van het hoverboard. Er is al meer dan 67.000 dollar verzameld, dus de kans is groot dat het doel van 250.000 dollar gehaald gaat worden. Voor 299 dollar kun je een Whitebox+ reserveren (verzending juli 2015). Wil je één van de eerste tien hoverboards? Dan moet je 10.000 euro neerleggen. Tjah, daar heb je ook een leuke occasion voor. Er zijn op het moment van schrijven nog maar zes van de tien hoverboards beschikbaar, dus wees snel.

Iets voor jou?
De ingenieurs van Hendo beloven dat ze blijven werken aan het verbeteren van het hoverboard. Wie weet gaan we straks dus echt zwevend over straat. Lijkt jou dit iets? Reageer onder dit artikel!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd