Een rekening bij DSB? Uw testosteronwaarde is gedaald!

 BIOLOGIE  Heeft u geld verloren bij de ondergang van de DSB Bank? Bent u fan van RKC Waalwijk? Hoopte u dat McCain de president van de VS ging worden? Het kan zijn dat uw testosteronwaarde lager is dan voorheen. Mannen die verliezen hebben minder testosteron in hun bloed, dan mannen die winnen. Wetenschappers denken dat dit te maken heeft met de strijd om dominantie onder mannen.

Wetenschappers onderzochten de hoeveelheid testosteron in het lichaam van 163 mensen, zowel mannen als vrouwen, vlak voor de Amerikaanse presidentverkiezingen. De mannen die voor Barack Obama waren hadden een stabiele hoeveelheid testosteron in hun lichaam na de overwinning van de eerste zwarte president van Amerika. De John McCain-stemmers hadden minder testosteron in hun bloed na de nederlaag van hun favoriet.

Testosteron is gelinkt aan agressie, het nemen van risico’s en hoe om te gaan met bedreigingen. De testosteronwaarden van dieren en mensen dalen en stijgen continu. Na een competitie helpt een stijging de winnaar. Een daling helpt de verliezer. Winnaars worden namelijk gemotiveerd om door te gaan om zo nog meer overwinningen in de wacht te slepen. Verliezers worden aangemoedigd om een stapje terug te doen, om er zo voor te zorgen dat ze zichzelf niet ‘verwonden’.

Verliest uw politieke partij alleen maar zetels? Stap dan over naar een andere winnende partij. Daar voelt u zich vast beter door.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd