Een record: robot lost rubiks-kubus in 3,25 seconden op!

  Hoelang deed u er over toen u voor het laatst een Rubiks-kubus probeerde op te lossen? U krijgt vast het schaamrood op de kaken als u hoort hoe snel de Cubestormer 3-robot het kan. De robot verpletterde zojuist alle records door een rubiks-kubus in 3,25 seconden op te lossen!

  De robot zette het record neer tijdens de Big Bang Fair in Birmingham (Groot-Brittannië). Door de rubiks-kubus in 3,25 seconden op te lossen, verpletterde de robot het vorige record dat op 5,27 seconden stond en neergezet werd door zijn voorganger: Cubestormer 2.

  Misschien heeft u het schaamrood op de kaken staan, omdat u onlangs drie kwartier met een Rubiks-kubus in de weer bent geweest of – erger nog – de kubus nog steeds helemaal verdraaid in de lade ligt. Begrijpelijk. Maar we moeten eerlijk stellen dat Cubestormer 3 een beetje vals heeft gespeeld. De robot beschikt namelijk onder meer over vier handen (“ja, dan kan ik het ook wel”) en gebruikt een smartphone om de kubus te analyseren.

  Onderzoekers hebben in hun vrije tijd zo’n achttien maanden aan de robot geknutseld. Het record dat ze nu op hun naam hebben staan, is leuk. “Maar onze echte doel is demonstreren wat er met de technologie die reeds voorhanden is mogelijk is en zo jonge mensen inspireren en meer interesse laten krijgen in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde,” aldus David Gilday, verbonden aan ARM, het bedrijf dat enkele processoren die de robot tijdens zijn recordpoging gebruikte, produceerde.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd