Eén op de vijf Britten houdt van iemand anders

Een vijfde van de Britten met een vaste relatie is verliefd op iemand anders dan zijn of haar partner. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Mannen koesteren vaker dan vrouwen gevoelens voor een ander, vaak een collega of kennis. Een vierde van de ondervraagden is niet meer gelukkig met de partner. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3.000 Britten.

Zestien procent van diegenen die verliefd zijn op iemand anders, raken verwikkeld in een langdurige affaire.

Ongeveer 29 procent van de in een affaire verwikkelde mannen is van plan om hun partner te verlaten. Negentien procent van de overspelige vrouwen is van plan om deze actie te ondernemen.

“Mannen hebben een slechte reputatie als het gaat om het versieren van andere vrouwen”, zegt een woordvoerder van OnePoll.com. “Het onderzoek toont aan dat dit beeld terecht is. Zelfs in een gezonde relatie kan het gebeuren dat iemand vlinders in de buik krijgt van iemand anders dan zijn of haar partner.”

Slechts zes procent van de ondervraagden is van plan om hun partner te verlaten.

Geprogrameerd
Overigens is het niet raar dat mannen af en toe een oogje hebben op een andere vrouw. Mannen zijn namelijk geprogrammeerd om naar mooie vrouwen te kijken. En dat gebeurt heel onbewust.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd