Een kopje koffie dat nooit afkoelt

Er zijn weinig mensen die de dag niet beginnen met een kopje koffie. Helaas komt het regelmatig voor dat mensen een kopje koffie vergeten, waardoor het niet meer te drinken is. Gelukkig is er een oplossing!

Een aantal ingenieurs komt met speciale metalen bonen. Deze bonen – met de naam ‘Joulies’ – zorgen ervoor dat uw kopje koffie een drinkbare temperatuur van 60 graden Celsius heeft. Is de temperatuur hoger dan 60 graden? Dan koelen de Joulies de koffie. Is de temperatuur lager dan 60 graden? Dan warmen de metalen bonen het zwarte goedje op.

De Joulie is een metalen boon, gevuld met een bijzonder goedje. Dit materiaal smelt boven de 60 graden Celsius. Hierdoor zijn Joulies in staat om hitte te absorberen boven de 60 graden Celsius, terwijl de metalen bonen onder deze temperatuur hitte afgeven. De ingenieurs beweren dat een kopje koffie een flinke periode warm gehouden kan worden.

Thee
De metalen bonen kunnen overigens ook gebruikt worden in een kopje thee. Kortom, de uitvinding is niet alleen leuk voor koffieverslaafden, maar ook voor theeleuten!

In de winkel?
De kans is groot dat de eerste Joulies binnen enkele jaren in de winkel liggen, aangezien de ingenieurs een financiering hebben gekregen van 35.000 dollar om het project een flinke boost te geven.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd