Een kiwi in Rusland?

Russen beweren dat een kiwi op zo’n 16.000 kilometer van zijn geboorteplaats rondstruint. En dat is opvallend: de kiwi kan namelijk niet vliegen.

Volgens Russische media wandelde de kiwi gedurende enkele dagen door een tuin in het havenplaatsje Sochi. Een lokale zoöloog heeft zich al over de kwestie gebogen en stelt dat het dier wellicht met een cruiseschip mee is gekomen. De havenpolitie wil daar niets van weten: zij stellt dat de beveiliging zo goed is dat zelfs een kiwi niet ongemerkt aan boord kan komen.

WIST U DAT…

Bedreigde soort
Het is een vreemd verhaal. Zeker als u bedenkt dat Sochi zich zo’n 16.000 kilometer van Nieuw-Zeeland (de enige plaats waar kiwi’s van nature voorkomen) bevindt. Als klap op de vuurpijl zijn kiwi’s ook nog eens niet in staat om te vliegen. Bovendien is het een bedreigde diersoort.

Zwarte markt?
Volgens experts is het uitgesloten dat de kiwi naar Rusland is gesmokkeld om daar op de zwarte markt verkocht te worden. De dieren zijn heel schuw en lastig te handhaven. Zo kunnen ze heel agressief worden.

Nieuw-Zeeland stelt een onderzoek in om te achterhalen of het echt om een kiwi gaat. Als het inderdaad de Nieuw-Zeelandse vogel is, zal een onderzoek naar de reis van de kiwi ongetwijfeld volgen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd